Profiel Frans Geelen

Op deze pagina treft u een beknopt overzicht aan van Frans Geelens leven en opleidingen. In 1941 werd Frans geboren in het witte stad Thorn. Hij groeide op op een boerderij aan de Trippaardstraat. Zijn middelbare school opleiding volgde hij aan het gymnasium en daarna studeerde Frans verder aan de HBS om uiteindelijk als werktuigbouwkundige af te studeren aan de U.T.S. Daarnaast voltooide Frans een opleiding in de hogere bedrijfsleiding.

In 1970 trouwde hij met de uit Thorn afkomstige Marriete Peeters, ze kregen een zoon. In 1982 overleed Marriette na een kortstondige ziekte. Frans ging met zijn 4-jarig zoontje verder. Deze gebeurtenis drukte een stempel op zijn leven en zijn werk.

In zijn werk als werktuigbouwkundig engineer was hij betrokken bij vele technische constructies. Een dimensie die in zijn kunst nadrukkelijk te bespeuren is. Tegen het einde van zijn maatschappelijke carrière herinnerde hij zich een opmerking van een tekenleraar: “Jong doe mos nao de academie.“

Hij koos voor de kunst. Wellicht dreven een creatieve moeder en verschillende Thornse kunstenaars hem in deze richting. Hij volgde zijn opleiding aan de academie Genk, Arendonk en het Kunstcollege Weert in de vakrichtingen schilderen, tekenen, beeldhouwen, vrije grafiek en kunstgeschiedenis.

Momenteel is Frans woonachtig in het Limburgse plaatsje Beesel waar hij ook atelier heeft.

Reacties zijn gesloten.