Frans Geelen exposeert dit jaar weer in De Abdijhof Thorn

Vanaf zaterdag 1 juni tot en met 29 september exposeert beeldend kunstenaar Frans Geelen (Beesel) wederom in De Abdijfhof, Hofstraat 10, in Thorn.
Na het succes van zijn expositie in 2012, in Thorn, betekent deze expositie een hernieuwde kennismaking met de in Thorn geboren en getogen kunstenaar. De titel van de tentoonstelling WEER-ZIEN is dan ook een zeer toepasselijke.
De expositie is in de maanden juni t/m september elke zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur gratis te bezoeken.

De expositie kenmerkt zich door een rijke afwisseling van ‘kunstbeelden’. De toeschouwer maakt op elke afdeling van De Abdijhof kennis met een variatie van thema’s en presentaties.

Zo is er de afdeling Signs of Religions. Een achttal grote werken waarin de symbolen van de diverse wereldgodsdiensten op aansprekende wijze artistiek zijn verwerkt.
Bijzonder is ook het onderdeel waarin authentiek vakmanschap vanaf de tekentafel een vertaalslag krijgt naar hoogwaardige computertechniek: van trekpen en Oost-Indische inkt naar bits en bytes. Deze kunstzinnige metamorfose van technische handvaardigheid naar digitale techniek werkt zeer verrassend en vervreemdend op de toeschouwer.
Op de bovenverdieping van De Abdijhof zijn sculpturen en grafisch werk tentoongesteld.

De expositie WEER-ZIEN biedt een mooie gelegenheid om in de zomermaanden van 2013 wederom geboeid te raken door het werk van deze veelzijdige kunstenaar.

Uniek bij deze exposities worden enkele speciale sessies gehouden door gerenommeerde docenten van de kunstacademie over kunstbeschouwing en beleving. Via uitnodiging wordt u nader geïnformeerd.

Dit bericht is geplaatst in Exposities. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.